torstai 1. huhtikuuta 2010

Hopeakorujen tummumisesta

Tein vuoden vaihteessa itselle rannekorun, johon tuli makeanvedenhelmiä, Swarovskin 4mm crystal biconeja ja hopeaketjua.

Otin vasta äsken kuvia korusta omaa arkistoa varten ja järkytyin, kun huomasin hopeisten välihelmien olevan ihan kellertävän värisiä:


Vaijerin takia mietin hetken, uskaltaisinko pestä korua ja päätin ottaa sitten riskin. Käytin juoksevaa, kylmää vettä ja kyytipoikana fairia. Eron huomasi heti: hopea kiillottui. En ole varma näkeekö eroa kuvassa, mutta luonnossa näkee:


Eli suosittelen kyllä kaikille hopeakorujen pesua aika ajoin kylmällä vedellä ja fairilla. Koru kannattaa kuivata sen jälkeen hyvin talouspaperin päällä ja/tai hiustenkuivaajalla.

Ylipäänsä hopean tummumista voi estää säilyttämällä (kuivia) koruja suljetuissa, ilmatiiviissä pusseissa tai rasioissa. Ja hajusteita/voiteita ei kannata suihkuttaa/levittää niihin kohtiin ihoa, joilla käyttää yhtäaikaa koruja.

Jos jollakulla on lisää vinkkejä, niin ottaisin niitä mielellään vastaan.

2 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Vanha konsti: vuoraa astia kokonaan alumiinifoliolla ja laita siihen kuumaa vettä sekä pari rkl suola TAI soodaa(tai leivinjauhetta). Korut nesteeseen vartiksi ja kyllä kiiltää!

Mags kirjoitti...

Niin ja sanomattakin tietty selvää, että runsas huuhtelu...