lauantai 22. marraskuuta 2008

Tilda - joulukalenteri on vihdoin valmis!

No niin, nyt se on vihdoin valmis - itsetehty joulukalenteri. Ostin tarvittavat materiaalit jo 3 viikkoa sitten, tein kirjontakuvion 2 viikkoa sitten ja nyt sain ompelutyötkin tehtyä. Hip hei! Enää yllätyksiä hankkimaan.

Materiaaleina oli siis kirjontakuvio, valkoista kangasta kirjontakuvion ympärille, lakanakangasta taustakankaaksi, pehmeää mitä-lie-juttua pehmusteeksi väliin, kolmea kuviollista kangasta pusseihin (joista yksi jäi tosin käyttämättä), punaista kanttinauhaa reunojen viimeistelyyn ja valkoista satiininauhaa pussien solmimiseen.

Ompelin solmimisnauhat pussien sivusaumaan kiinni, jotta ne eivät joutuisi vahingossakaan hukkaan.

Kirjontakuvion ympärille tuli valkoinen kehys ja reunat huolittelin punaisella kanttinauhalla. Ompelu oli hauskaa, kun kankaiden välissä oli pehmustetta. Aivan kuin kyseessä olisi ollut pieni tyyny.

Ja sitten vain pussit kiinni pohjaan (tunnustettakoon, että käytin hakaneuloja).

Kovin pienihän tuosta kalenterista tuli, mutta sitäkin mieluisampi. Siinä on vain kahdeksan pussia (jotta yleisilmeestä ei tulisi liian raskas), joten ne pitää kiertää kolmeen kertaan ympäri. Eikä numeroita ole lainkaan, mutta eiköhän aikuiset ihmiset pysy sen verran kärryillä, että tietää, missä pussissa ollaan menossa.

Ja vielä lähikuva pusseista solmittuna.

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Mahtava joulukalenteri idea :D. Ja ne piparkakkukortit oli todella hienon näkösiä!

Kitty Kat kirjoitti...

Kiitos kommenteistasi!

Pian pitäisikin alkaa askartelemaan tämän vuoden kortteja. Harmi vain, että lähi-Sinooperin valikoimasta oli päässyt loppumaan Tilda leikearkit hiiristä. Ne ois ollut niin söpöjä...