keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Novitan Hahtuvainen - mitähän näistäkin?

Olen jo alkusyksystä saanut lahjaksi ison nipun Novitan Hahtuvainen keriä. Kokeilin noin kk sitten miten ne käyttäytyvät lakanan väliin aseteltuna + koneessa pestynä. Ihan hyvin käyttäytyivät, tarttuivat kiinni toisiinsa ja kuvakin säilyi kasassa. Mutta en vieläkään ole keksinyt, mitä niistä oikeasti saisi aikaan? Ideoita ja omia kokemuksia otetaan mielellään vastaan.

Tässä pari kellertävää kuvaa kokeilusta. Asettelin siis hahtuvat lakanan päälle tasoksi, laitoin muovia kuvion päälle, rullasin lakanan tiukaksi pötkyläksi ja nyöritin puuvillalangalla. Ilmeisesti lakana oli hieman liian vanhaa (lue: kulahtanutta) ja huopa oli puskenut kankaasta läpikin.

Varovaisella irrottelulla sain kuitenkin osat irrotettua toisistaan. Ja tältä ne sitten näyttivät. Sinisen version on tehnyt isosiskoni.

Paras ideani on ollut tähän mennessä tehdä noista suuri hartiahuivi, johon pitäisi laittaa hahtuvaa useampikin kerros, että lopputulos ei olisi liian läpikuultava ja ohkainen. Sellaisia on näkynyt myös Novita-lehden sivuilla. Olen kuullut, että hahtuvaa voisi kutoakin, mutta se kuulostaa ehkä turhan työläältä prosessilta...

Tuli vielä mieleen lisätä, että Novitan uusimmassa Talvi 2008 lehdessähän on paljon huopa-ohjeita, jos kiinnostaa tehdä jotain kivaa vaikka jouluksi. =) Tässä linkki pikkukuviin ohjeista. Tosin linkki varmaan katoaa sitten, kun uusi lehti ilmestyy. Ja linkki hahtuva-huiviinkin.

7 kommenttia:

PrinsessaTrio kirjoitti...

Kiitos vierailukutsusta ja onnea myös sinunkin blogille! Olen kanssa miettinyt tuota huovutusta mutta taitaa jäädä joulun jälkeen vasta. Olet valokuvista päätellen myös Oulusta kuten minäkin....

Kitty Kat kirjoitti...

Joo, olen. =)

Suosittelen kyl Novitan huopanen-lankaa, jos haluaa kokeilla huovutusta ja saada jotain järkevää aikaankin. Tosin langasta kutomalla menee pitempi tovi, ku pitää tehdä melkein puolet isompana se työ...

Hahtuvassa on sit se hyvä puoli, et on tosi nopeaa hommaa. Mut huono se, mitä spekuloinkin tuossa tekstissä, että mitä niistä sit oikein tekis ellei hartiahuivia, pöytäliinaa (jota ei kyl uskaltais käyttää) tai kehystämällä taulua... dunno.

vattumato kirjoitti...

Hahtuvaa voi neuloa, mutta neulottava hahtuva on jo valmiiksi sellaista lankamaista. Nämä sun hahtuvat sopivat juuri huovutukseen. Ja vinkkinä huovutettavaan neulontaan, jos et välitä Huopasen koppurasta pinnasta. Kokeile esim. Sandnesin Fritidsgarnia. Sillä saa pehmoisen mutta tiiviin pinnan.

Kitty Kat kirjoitti...

Oi, kiitos vinkistä! Vois tosiaan koittaa tuota sun vinkkaamaa Fritidsgarnia, jos satun löytämään sellaista. =) Ois ihana tehdä huopuvasta langasta jonkinlainen talvihattu.

Mut pitää koittaa sitä ennen käyttää nuo hahtuvat johonkin järkevään. Ettei ala kaapit ja pöydänaluset pursuta yli. =)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvän tuulen tossut:
http://nipertely.blogspot.com/2006/11/tossu-ohje-lapaskuun-viimeiset-lapaset.html

Vaarinkukka kirjoitti...

Liityin sinun sivujesi lukijoihin niin ihania ja kauniita ovat kaikki tekeleesi, ja ilokseni huomasin että täällä on ohjeitakin mukana. :o)

Piritta kirjoitti...

Täytyy aina käydä katsomassa mitä olet puuhaillut. Ihania tekeleitä ja luovuus kukassaan.