tiistai 4. marraskuuta 2008

Pipo ja kaulahuivi

Huh. Sain viikonloppuna vihdoin valmiiksi Novitan Rustika langoista neulotun kaulahuivin. Neulominen oli kohtuullisen helppoa ja joutuisaa, mutta ongelmia tuli siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt päättää, milloin huivi on sopivan pituinen. Haluaisinko kääriä sen yhden vai peräti kaksi kertaa kaulan ympärille? Venyisikö se käytössä? Epätietoisena näistä asioista jatkoin, ja jatkoin ja jatkoin. Ja huivista tulikin lopulta mukavat 2m ja se yltää keviästi kaksikin kertaa kaulan ympäri.

Alla kuvia huivista ja noin kk aiemmin virkatusta piposta, joita esittelee askartelukaappini ylähyllyllä asusteleva Tikru. Varsinkin pipo oli Tikrulle vähän liian iso, mutta ehkä näistä kuvista saa jonkinlaista käsitystä, millaisista tuotoksista on kyse.

Kaulahuivin mallina käytin Drops designin ohjetta, johon lisäsin alku- ja loppupäihin eriväriset raidat + koristekukan. Nämä siksi, että kaulahuivi sopisi paremmin yhteen (oman ohjeen mukaan) virkkaamani pipon kanssa.

Varoitus kaulahuivin ohjeesta kiinnostuville, että sen reunat rullautuvat todella herkästi sisäänpäin. Koitin kastella ja tasokuivata huivin, mutta se ei juurikaan auttanut asiaa. Ja valitettavasti tätä Rustika lankaa ei saa edes silittää... Oisko vinkkejä??

Mutta ihan hyvä huivi siitä silti tuli. Ja pakko sitä on nyt käyttääkin, kun se on kerran tehty.

Pipoon ja kaulahuiviin tuli siis vastavärit. Pipo on tummanharmaata + valkoinen kukka ja raita. Kaulahuivi on valkoista + tummanharmaa kukka ja raidat.

Niin ja meinasi unohtua sanoa, että tuon kaulahuivin keskiosa on sitten minun omaa sävellystä, kuten Tikru-kuvista näkee. Venytin huivissa toistuvaa kuviota pidemmäksi, jotta huiviin tulisi vähemmän reikiä kaulan kohdalle ja se olisi lämpimämpi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno vaatemalli sinulla :)

Kitty Kat kirjoitti...

Tattis! Mukavampihan se on katsella neuloksia Tikrun päälle puettuna kuin pelkästään tasolle levitettynä.