keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Itse tehtyjä helmiä

Kävin marraskuussa lasin sulatus-kurssilla, jossa valmistettiin riipuksia ja helmiä lasista sulattamalla. Tässä minun satoni kyseiseltä kurssilta.Tein kaikkiin riipuksiin/helmiin läpi menevän reiän, josta voi pujottaa vaijerin tai hopeaa. Lasilevyjen väliin laitettiin metallinen tikku, joka oli kastettu suoja-aineeseen. Ks suoja-ainetta näkyy edelleen suurimmassa osassa helmistä, eli ne pitäisi vielä puhdistaa... hirveä urakka. Esim. punaisten helmien eturivissä helmiä, jotka olen jo puhdistanut.

Alla olevat helmet ovat oikeasti vaalean violetteja, mutta kuvan valaistus meni hieman pieleen. Näistä punaisista, sinisistä ja violeteistä helmistä olin ajatellut tehdä ranne- tai kaulakoruja.


Alimmaiseksi tuli värillinen lasi, väliin metallitikku suoja-aineella ja päällimmäiseksi värillistä lasia suurempi pala kirkasta lasia. Näin kirkas lasi suli hieman reunojen yli ja helmeen saatiin pyöreämpi pinta.


Kokeilin huvikseni yhteen riipukseen kahta punaista lasia päällekkäin ja aika tumma lopputuloshan siitä tuli. Tuskin tarvitsee kertoa, mitä riipusta tarkoitan alla olevassa kuvassa.


Näistä vihreäsävyisistä riipuksista tuli ehdottomasti parhaita. Osassa on kolmessa kerroksessa lasia, eli alimmaisena kirkas, keskellä värillisiä paloja ja päälle vielä tasainen kirkas.


Esim tämä riipus näyttää parhaalta valoa vasten katsottuna. Vihreiden riipusten yhteiskuvassa tämä yksilö oli alhaalla oikealla... vaikea uskoa.


Tämä on paras kaikista, eikö totta?


Ja vielä yksi sininen riipus.

4 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Pakko taas kommentoida että onpas hienoja helmiä, kiva nähdä mimmosia koruja noista tuleekaan!!
Ja kyllä, juuri tuo vihreä on kaikista hienoin ja kaunein :)

Ninni kirjoitti...

Olisi kiva itsekin päästä tuollaiselle kurssille sitten joskus =)

Eija kirjoitti...

Hienoja helmiä!! Varmaan hauskaa puuhaa ja uskon kyllä, että puhdistaminen on rankkaa...

Kitty Kat kirjoitti...

Voi olla, että nämä helmet joutuvat odottamaan tovin, että pääsevät koruihin asti.

Vielä vajaan 2vk ajan valmistan koruja joulumyyjäisiä varten. Sitten joululahjoiksi ja sitten olen tn niin uupunut korujen tekoon, että pidän pienen henkisen tauon ja kerään inspiraatiota. =)