tiistai 30. kesäkuuta 2009

Helmiä ja hopeaa

Jo pari vuotta hopeakorujen tekemistä harrastanut ystäväni antoi minulle hieman opetusta. Nyt olen täysin hurahtanut hopeaan ja helmiin. Olen tilannut jo kolmesti Villihelmestä kaikenlaista ihanaa ja käynyt kahdesti paikalliselta myyjältä ostamassa lukkoja ja hopealankaa.


Helpointa tässä hommassa on ehdottomasti eri materiaalien ostaminen. Ne ovat niin ihania, että pitää ihan toppuutella itseä, jotta en ostaisi kerralla koko verkkokauppaa tyhjäksi. Hankalinta on taas päättää, millaisia koruja tekisin. Suunnittelen mallit itse ja haluaisin tietysti saada käyttämistäni materiaaleista joka kerta parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Olisi hienoa, jos voisit jättää kommentin, mikä koruista oli paras. Tai mitä voisi parantaa ja miten. Tai omia ideoitasi korujen tekemiseen.


Tämän korumallin nimi on Kastepisara. Rannekoru on ihanan kevyt, mutta silti kolmirivisenä vaikuttavan näköinen. Tein siitä valko-vaaleanpuna ja valko-sini versiot. Helmet ovat 6mm.


Sitten rannekoru Sydämellisesti. Vielä edellistäkin kevyempi, kiva pikku koru, joita tein samoin tein kaksi kappaletta.
Ja viimeisenä kaulakoru Turkoosia, vaijeriin pujoteltuna. Tähän en ole niin tyytyväinen kuin haluaisin... Jokin mättää. Itse tekemäni lukko onnistui kuitenkin yllättävän hyvin. Jes.

Sitten vain suunnittelemaan ja tekemään lisää koruja. Materiaalit löytyy ainakin kymmeneen seuraavaan.

P.S. Kunhan koruja valmistuu lisää, voisin pistää osan niistä myyntiin.

3 kommenttia:

Wööbi kirjoitti...

Mun suosikki oli tuo vaaleanpunainen kastepisara. Tosi hienoja ole tehnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, hienoja koruja ovat! Halusit niitä parannusehdotuksia yms. No mulle tuli mieleen tosta turkoosikorusta semmonen, että jos korun painopiste ois keskellä eli suurimmat/ painavimman näköiset helmet/ helmiryhmät olisivat keskellä vaijeria, niin vois näyttää tasapainoisemmalta. Ehkä myös voimakkaimmat värit voisivat olla keskellä korua. Mutta ei huono noinkaan :)

T. Jonna74

Kitty Kat kirjoitti...

Olet Jonna varmaan oikeassa. Nyt tuossa vaijerikorussa ei katse kiinnity oikein mihinkään, kun kaikki korurykelmät on suunnilleen samankokoisia.

Toinen vaihtoehto olisi varmaan se, että olisi vaikka 2 tai 3 vaijeriketjua (kaikki hieman eripituisia) ja niissä sitten ripoteltuna yksittäisiä helmiä tasaisin välein. Semmoisia näkyy nyt paljon kaupoissa ja hienoja ovat.

Minulla olisi myös 20m korusiimaa, eli sillä olisi hyvä tehdä kokeiluja (paljon halvempaa kuin vaijeri), mutta ehkä näkymättömän siiman käyttö on hieman hassua... helmet näyttävät aivan kuin leijuvan ilmassa.