torstai 14. toukokuuta 2009

Vapaapäivä joka päivä

Enpä olisi uskonut, kuinka hyvin ajan saa kulumaan kotonakin. Puolitoista viikkoa on mennyt tuosta vain siivoillessa, urheillessa, lukiessa, harrastaessa ja tuttuja nähden. Olen käynyt kaksissa agility-kisoissa, synttäreillä, pari kertaa leffassa, kuoron kanssa esiintymässä, kampaamossa, ystävän luona suunnittelemassa hopeakorujen tekoa (ajattelin opetella taas uuden taidon) jne. Aika on mennyt rattoisasti.

Viime viikon saldoa olivat mm. uudet verhot, jotka löytyivät Eurokankaasta. Verhot oli tehty valmiiksi ja materiaaliin nähden ne olivat aika edulliset, 49,90e. Ripustin ne ikkunaan nurinpäin, sillä tumma pohja vaaleilla kuvioilla ei sopinut niin hyvin vaaleaan tykkihuoneeseemme kuin vaalea pohja tummilla kuvioilla.
Innokkaana kirjojen ystävänä olen lukenut peräti kolme kirjaa: Sandra Brownin Kylmän kosketus, Marian Keyesin Hurmaava mies ja Jennifer Weinerin Hyvä sängyssä.

Eka kirja oli murhajännitystä ja romantiikkaa vuoristomaisemissa. Toka naisia henkisesti alistavan miehen kanssa elämistä, sinkkuelämää Irlannissa, itsensä löytämistä ja romantiikkaa. Kolmas ylipainon kanssa kamppailua, erosta selviämistä, raskaana oloa ja ylläri ylläri, romantiikkaa. Kaikki kirjat olivat hyviä ja suosittelemisen arvoisia.

Ottaisin muuten mielelläni vastaan suosituksia hyvistä kirjailijoista. Kaikki omien suosikkikirjailijoiden teokset on aika lailla jo luettu, ja uusia odotellessa olisi aikaa tutustua muihinkin kirjoittajiin...


Leffa-saldo on 2 vuokraleffaa ja 2 teatterissa käyntiä.

Twilight (Houkutus) oli pelkkää teini - vampyyri romantiikkaa ja värien kontrasti oli aivan liian suuri. Suosittelen jättämään leffan välistä ja lukemaan sen sijaan tarinan kirjana. Päänäyttelijät olivat turhan ylidramaattisia syvällisine katseineen ja kontrastin takia heidän kasvonsa olivat vitivalkoiset hehkuvan punaisia huulia lukuun ottamatta. Yöks.

Teattereissa edelleen pyörivä The boat that rocked (Rokkiradio) oli huomattavasti Twilightia parempi. Leffan pääpointtina olivat hyvä musiikki, kuuluisat ja kapinalliset radiojuontajat sekä heitä ihailevat naiset. Leffasta jäi hyvä fiilis. Plussaa oli myös se, että suurin osa näyttelijöistä oli brittejä. Hollywood peruskamaan verrattuna brittileffoissa tuntuu olevan enemmän luonnetta ja aitoutta, ainakin minun makuuni.

Star Trek First contact - elokuva tuli katsottua pohjustuksena uusimmalle Star Trek leffalle, jonka kävin katsomaan eilen teatterissa. First contact oli ihan ok, osin tahattoman huvittava ja osin mukaansa tempaava. Teattereissa pyörivä Star Trek - leffa oli sen sijaan paljon parempi, yllättävän moderni sekä jännittävä ja kiinnostava juonen käänteissään. Arvosteluissakin sitä on kehuttu nuorekkaaksi versioksi vanhasta sarjasta ja ilmeisesti jenkeissä kyseinen leffa on ollut kovasti katsottu. Viihdyttää ilmeisesti muitakin kuin vanhoja Star Trek faneja.

2 kommenttia:

KaSil kirjoitti...

Ootko lukenu Torey Haydenin kirjat ja Tess Gerritsenin?

Kitty Kat kirjoitti...

Eipä ole tullut luettua. Katsoin Wikipediasta ja molemmat vaikutti ihan mielenkiintoisilta.

Ellei sit nuo Torey Haydenin kirjat (joista suurin osa perustuu näemmä tositapahtumiin) ole liian surullisia tai järkyttäviä. Tykkään lukea enempi sellaisia kirjoja, joista tulee hyvä mieli. Mut pitää koittaa. =)