perjantai 27. helmikuuta 2009

Lumihanki kutsuu...

Tänään alkaa viikon pituinen hiihtoloma ja suuntaamme mieheni kanssa Helsingin kautta Salzburgiin, Itävaltaan. Siellä kohteenamme on Bad Gastein - niminen hiihtokeskus alpeilla.

Toivoisin matkalta aurinkoisia pakkaskelejä, paljon tuoretta lunta, hyviä rinteitä ja henkeäsalpaavia maisemia. Saa nähdä, kuinka moni toiveista täyttyy...

Viime vuonna vastaava reissu Ranskaan, Morzine - nimiseen keskukseen, alkoi hieman epäuskoisissa merkeissä. Perillä Morzinen kylässä meitä odotti tällainen näkymä huoneiston ikkunasta:

Onneksi maisema ja lämpötila ehtivät viikon aikana vaihtua hieman talvisempaan:

Alusta asti lunta kuitenkin riitti ylhäällä rinteillä. Oli oikeastaan hassua lautailla päivä ylhäällä vuorilla pikku pakkasessa ja sitten iltapäivällä laaksoon palatessa huomata, että alhaalla oli useampi plussa-aste, paljas maa ja muutenkin keväinen fiilis. Tällä kertaa koitan muistaa, että ei kannata kauhistua, vaikka koneesta ulos astuessa ulkona olisikin rankka vesisade.

Sama periaate toimii monessa muussakin tilanteessa, ei kannata tehdä hätiköityjä päätelmiä ensivaikutelman perusteella. Hyvää hiihtolomaa kaikille sitä viettäville!

Ei kommentteja: