lauantai 21. marraskuuta 2009

Kastepisaraa uusissa väreissä

Tahti on päässyt hieman viime aikoina löystymään, sillä hopeakorujen teko ei ole sujunut yhtä rivakkaan tahtiin kuin vaijerikorujen. Vanhan ja tutuksi käyneen mallin tekeminenkin hieman tympäisee. Mutta uuden keksimiseen menisi vielä enemmän aikaa... Ja onhan tämä malli kaunis, vaikka itse sanonkin.

Tässä Kastepisara-mallin korvakoruja, rannekoruja ja kaulakoruja uusissa väreissä. Light green ja powder green sekä Mauve ja Burgundy. Koruja ei oltu kiillotettu ennen kuvien ottamista eli hopea näyttää hieman samealta.









Saman mallin uusilla väreillä jatketaan...

maanantai 9. marraskuuta 2009

Korutehdas puksuttaa - osa 2

Tässä lisää kuvia helmiäislasi + aasialainen kristalli yhdistelmistä. Nyt alkoi jo nopsemmin löytyä sopivat väri- ja kokoyhdistelmät. Jee.

Syksy

Malli 1. Kuvia ottaessa ulkona alkoi jo aavistuksen hämärtää. Päivänvalossa helmiäishelmet eivät ole todellakaan näin tummia. Tyhmää ehkä ottaa kuvia liian huonossa valossa, mutta ei auta... En jaksa odottaa seuraavaan päiväänkään.


Malli 2. Tästä tuli hieman kokeileva korumalli. Eka kuvassa koru näkyy kokonaan:


Toka kuvassa ilman riipusta, eli lukko tulisi niskan taakse.


Ja tässä kolmannessa niin, että eteen tulisi riipus ja lukko.


Malli 3. Tämän kaulakorun kanssa en ole vielä päättänyt, kumman värisen riipuksen laittaisin.


Joulu (nyt kuvassa kaulakoru, ed kerralla oli rannekoru)


Vielä jäi yksi 8mm nauha odottamaan tekijäänsä, kun koruvaijeri ja kiinnityshelmet pääsivät loppumaan kesken.

torstai 5. marraskuuta 2009

Korusuunnitelmia

Vielä täällä väkerretään vaijerista ja helmiäislasihelmistä joulu- ja syksy-settejä. Yllättävän hyvin saa aikaa menemään pujottelukoruihinkin. Kuvittelin alussa, että eihän siinä mene kuin joku vartti, kun ne äkkiä pujottaa ja kiinnittää... Joo, ei. Hirveä tuskailu ja kokeilu aina, missä järjestyksessä helmet pitäisi laittaa. Siitä kiinnittämisestä puhumattakaan.

Niiden jälkeen aion siirtyä hopeakorujen tekoon. Minulla on valmiina iso nippu Swarovskin crystal pearl helmiä ja tsekkiläisiä kristalleja.


6mm crystal pearl helmille on jo malli mielessä, mutta 8mm crystal pearlit ja 8mm kristallit ovat vielä hieman mietinnässä. Eli ehkä aloitan 6 millisistä...

Niiden lomassa aion tehdä näistä pienistä papillon-lasihelmistä jotain kivaa ja värikästä.


Rasiassa näkyvät huurrehelmet olivat vikaostos. Tein nimittäin niistä itselle testirannekorun ja huomasin, että värit kuluvat käytössä. Ärsyttävää. Eli pitää joko tehdä niistä koruja itselle, käyttää, viedä rummutukseen, kun värit on kulunu pois ja käyttää sitten uudestaan kirkkaina lasihelminä. Tai viedä suoraan rummutettavaksi.

Värit vaan ois niin ihanat... Harmi, että ne kuluvat käytössä. Epäreilua.

sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Korutehdas puksuttaa

Tässä tulee ensimmäisen tuotantolinjan satoa. Käytin ihanan värisiä helmiäislasihelmiä, aasialaisia kristalleja ja siemenhelmiä. Kustakin väristä teen sekä ranne- että kaulakorun, edullisen hintaisina.

En ole kiinnittänyt vielä lukkoja, joten kuvat eivät näytä korua kokonaan. Jokaiseen kaulakoruun tulee myös riipus, joka näkyy jo kuvassa.

Olisi kiva, jos voisitte kertoa mistä väriyhdistelmä piditte eniten?

Kevät


Kesä


Syksy (työn alla)

Talvi (kolmena eri versiona)




Joulu (valmiina vasta rannekoru ilman lukkoa)


Vaijerina olen käyttänyt 0.48mm 49 säikeistä Accu-Flexiä ja hieman on ollut hermot kireällä, kun vaijeri ei ole välillä suosiolla solahtanut takaisin päin kiinnityshelmestä.

Ehkä ensi kerralla riittäisi 0.36mm vaijeri. Tietääkö kukaan, olisiko sekin riittävä paksuus? Koska en ollut varma asista, pelasin tällä kertaa mielummin varman päälle ja valitsin paksun, monisäikeisen vaijerin. Etenkin, koska korut menevät myyntiin.

P.S. huh, sainpas laitettua postauksen 'loppuviikosta' kuten lupasin.