keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Piiitkä viikonloppu


Tämä tyttö lähtee huomenna huristeleen kohti Yllästä ja talven viimeisiä laskuja. Perillä odottaa toivottavasti aurinkoiset rinteet, ihana hotellihuone buffet-aamiaisineen ja rinnekahviloiden munkit ja tazza-kaakaot. Sitä ennen pitäisi vielä pakata, voi voi...

Hyvät vapun toivotukset kaikille tämän viestin lukijoille! Palaan takaisin blogin ääreen ensi viikolla.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Finlaysonin silmu-kangas...

...muuntui vihdoin 2:ksi tyynynpäälliseksi, paneeliverhoiksi ja 1:ksi kaitaliinaksi. Käytössä oli 1,45m x 2,5m kokoinen pöytäliina, jonka ostin aiemmin keväällä marketeilta alennuksella. Muistaakseni pöytäliina maksoi 25e eli aika halvaksi tuli ompelukset.


Senttiäkään kankaasta ei jäänyt käyttämättä. Hyödynsin jopa valmiit ompeleet niin, että leikkasin paneeliverhot ja kaitaliinan kankaan reunoilta ja tyynyn tulevat osat keskeltä. Optimointia parhaimmillaan.


Nyt on keittiön tekstiilit sitten niin omenanvihreää, että silmiäkin särkee. Onneksi seinät, matto ja keittiön kaapistot ovat puhtaan valkoiset.


Olohuoneen puolelle tulivat muutoin valkoista, harmaata ja mustaa sisustusta piristämään ne kaksi tyynyä. Lattialla on Askon Vivaldi matto, jonka sain maaliskuussa siskolta vaihdossa untuvapeitteeseen.


Lisäksi tapoin pari vanhaa, kituvaa huonekasvia ja hankin yhden uuden, nätin vihreässä purkissa olohuoneen tasolle ja viereen pari sisustuskynttilää (eli kynttilöitä, joita ei saa polttaa).

Jos joku muuten tietää, mikä tuon vihreässä purkissa olevan kasvin nimi on, kertoisiko minullekin? Unohtui kysyä ostaessa... Haluaisin katsoa netistä tarkemmat hoito-ohjeet, mutta ilman nimeä se on hieman hankalaa.


Seuraava projekti olisi kotiteatterihuone, jonne pitäisi saada viininpunaista, beigeä ja/tai mustaa tekstiiliä.

torstai 9. huhtikuuta 2009

Pääsiäistä!

Oulun Sinooperissa oli viime lauantaina Tilda-päivät, kaikki Tilda-tuotteet 20% alennuksessa. Lähdin tietenkin käymään paikan päällä ja tunnin hypistelyjen jälkeen matkaan tarttui tällaista tavaraa:


Kankaista, langoista ja kahvoista aion tehdä kesäisen kassin. Kaupassa tuo kellertävän vihertävä kangas näytti pelkästään omenanvihreältä ja olin hieman pettynyt, kun kotona ostoksia purkaessani huomasin luonnonvalon muuttavan kuosin täysin keltaiseksi. Vieläköhän kankaan voisi käydä vaihtamassa kuittia vastaan...

Oikeassa ylänurkassa olevasta paketista valmistuu kuvan mukainen Tilda-puutarhaenkeli. En ole Tilda-hahmoja ennen tehnytkään ja voi olla, että joudun turvautumaan Tilda-foorumin apuun. Paketin ohjeet olivat nimittäin vain ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi.

Sitten alanurkassa oikealla on vihkonen valmiita pakettikortteja ja taitettavia onnittelukortteja (lintu ja ruusu teemoissa), kaikki tosi söpön, keväisen ja ihanan näköisiä! Huono puoli tuossa on vain se, että kortit ovat täysin valmiita. Eli ei pääse itse askartelemaan yhtään...


Sunnuntaina olisi ollut meidän osoitteessa makutoffeita tarjolla, vaan ei käynyt yhden yhtä virpojaa. Piti sitten hakea omat oksat ja koristella ne itse. Lopputuloksesta huomaakin, että oli aikuinen asialla. Sulat ovat vain tietyn värisiä (muuhun sisustukseen sopivia) ja säntillisesti aseteltuja. Hieman tylsää ehkä...


torstai 2. huhtikuuta 2009

Hiiskatin hihatkin valmistui

Sain viime sunnuntaina valmiiksi neuleboleron, joka oli ollut työn alla jo 2kk. Liivi-osahan oli valmis kahdessa päivässä, mutta pitkien hihojen tekeminen oli sen verran tylsää hommaa, että neule meinasi välillä unohtua kokonaan kaapin perälle.

Tai no, tuossa olohuoneen sohvapöydällähän se taisi vallata tilaa täyden 2kk ajan, jos totta puhutaan...


Lattialle aseteltuna neule näyttää hieman kulmikkaalta, mutta eiköhän se pitäessä ja eka pesussa muokkaudu olkapäistä pyöreämmäksi. Ehkä silittäminenkin voisi auttaa, jos nyt neuleita ylipäänsä ruukataan silittää...?

Tästä alemmasta kuvasta voittekin löytää pari virhettä, jotka tuli tehtyä. Ja laiskana ihmisenä en jaksanut alkaa neulosta purkamaankaan niitä korjatakseni. Hyi minua.


Päälle puettuna neule näyttää onneksi paljon paremmalta.


Hakaset tai napit olisi vielä hankinnassa. Nyt napin virkaa toimittaa tyylikkäästi yksi hakaneula.


Ai niin, loppuun vielä maininta, että käytin Anttilan fleur - viskoosilankaa.