tiistai 27. tammikuuta 2009

Sairaana jo kuudetta päivää

Sitä voisi kuvitella, että sairaana olisi oiva tilaisuus päivittää blogia, kutoa meneillään olevaa käsityötä (Anttilan fleur-langasta boleroa) ja tehdä kaikkia muitakin kivoja juttuja. Mutta kas kummaa, kun niin ei olekaan.

Sen sijaan pahimmillaan 39 asteeseen yltynyt kuume saa olon niin veteläksi, pahoinvoivaksi, väsyneeksi ja pyörryttäväksi, että viimeiset kuusi päivää on mennyt lähinnä kirjoja lukiessa, telkkaria tuijottaessa, nukkuessa ja väkipakolla välillä vähän syödessä.

Nyt aletaan ehkä oleen jo voiton puolella, kun on enää 'vain' vähän päälle 38 astetta ja pirullisen tuskallinen kurkkukipukin on muuttunut lähinnä kuivaksi yskäksi, joka saa öisinkin heräämään. Ja olen löytänyt sen verran mielenkiintoa muuta maailmaa kohtaan, että muistin tämän blogini olemassaolon...

Ja silti, kunhan tästäkin sairastamisesta on kulunut riittävästi aikaa ja töissä on harvinaisen tympeää, niin voin hyvin uskoa, että mieleen juolahtaa toive pienestä sairastumisesta, jotta saisin jäädä kotiin välillä vain löhöään.

No... täällä sitä nyt sitten löhötään. Ja tylsää on. Huokaus.

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Blogi vaihtoi talvi-moodiin

Jostain syystä blogini vanha viher-oranssi kuosi alkoi yhtäkkiä ärsyttää minua suunnattomasti ja päätin vaihtaa syksyisistä väreistä talvisempiin.

Otsikon taustakuva on muuten Ranskan alpeilta. Huikea maisema, eikö totta?!

tiistai 13. tammikuuta 2009

Huivi ja pipo - Novitan Karuselli

Joulukuussa tuli virkattua Novitan Karuselli langalla. Löysin tätä hieman tuntemattomampaa lankaa sattumalta Halpahallista ja halvan hinnan takia (tunnustan, olen hieman pihi) päätin kokeilla, miltä se näyttäisi.

Hillitymmästä harmaasta tein hartiahuivin salomonin solmuilla virkaten (lentomatkan aikana Kanarialta kotiin):



Ja vähän hurjemman turkoosin-violetin-vihreästä tein peruspipon (junamatkalla anoppilasta kotiin):


Olen huomannut, että virkkaaminen ja neulominen ovat oivia keinoja tappaa aikaa matkustaessa. Ensi viikonloppuna olen lähdössä 15 tuntia kestävälle bussimatkalle kohti Ruotsia ja Åren lumisia rinteitä. Sitä ennen pitäisi käydä ostamassa kaupasta lisää lankaa. Ja keksiä mitä siitä tekisi... Tällä hetkellä mielessä on jonkinlainen neuleliivi, sillä nehän taitavat olla taas muotia. =) Kun löytäisi vain jostain hyvän ohjeen. Vinkkejä otetaan vastaan.

maanantai 5. tammikuuta 2009

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Niin vaihtui taas vuosi. Omalta osaltani hieman vaisummin, kun uuden vuoden aatto meni lähinnä valmistautuessa seuraavan 3 vrk:n lautailulomaa varten. Sain nimittäin aika myöhään selville, että voisin pitää lomaa kyseisen viikon ja silloin kaikki pohjoisen laskettelukeskusten aaton majoitukset oli jo varattu.

Mutta uuden vuoden päivänä oli leppoisaa ajella kohti pohjoista, kun tiet olivat tyhjinä muiden nukkuessa krapulaansa pois. Ja ehdimme silti käydä 2 täyttä päivää rinteissä, joissa riitti pakkasta, purevaa tuulta ja ulkomaalaisia kaahottajia. Onneksi mitään ei sattunut, vaikka syöksyä laskevat turistit pistivätkin välillä vihaksi...

Eli uusi vuosi vaihtui tutuissa merkeissä. Blogissakin sama meno jatkuu ja laitan näkyviin yli kk sitten tekemäni Tilda-kortin.